ГРУ РФ здійснило кібератаку на київське метро і одеський аеропорт
Категорія
Україна
Дата публікації

ГРУ РФ здійснило кібератаку на київське метро і одеський аеропорт

ГРУ РФ здійснило кібератаку на київське метро і одеський аеропорт
Джерело:  online.ua

Влада Великої Британії надала Україні інформацію про участь ГРУ РФ в кібератаці на Київський метрополітен і одеський аеропорт у жовтні 2017 року. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Надана Національним центром кібербезпеки Великої Британії інформація свідчить про участь фахівців ГРУ Російської Федерації в атаці на підприємства в жовтні 2017 року. Немає гарантії, що спроби виведення з ладу критичних підприємств галузі не повторяться", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, вказано, що міжнародний аеропорт "Одеса" та Київський метрополітен вже впроваджують низку проектів цифрової трансформації, запевняють у Мінінфраструктури.

Варто зазначити, що влада РФ цю інформацію поки не коментувала.

Нагадаємо, в 2017 році через російські хакерські атаки в Естонії було зупинено роботу банків, уряду і ЗМІ. У 2016 році російські хакери, які працювали на військову розвідку РФ, були звинувачені в організації атаки на найбільшого виробника сланцевої нафти в Естонії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  російські хакери здійснили потужну кібератаку на німецькі компанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?