Стало відомо, що чекає РПЦ після об'єднання церков
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, що чекає РПЦ після об'єднання церков

Стало відомо, що чекає РПЦ після об'єднання церков

В Українській православній церкві Київського патріархату заявили, що Російська православна церква в Україні буде рівноправно співіснувати з усіма іншими Церквами і релігійними організаціями. В УПЦ підкреслили, що це гарантовано Конституцією та законами України, а також міжнародним правом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу УПЦ КП.

Також в заяві наголошується, що Київський Патріархат не має підпорядкування Церкві Росії. У Київському Патріахаті закликали єпископат, духовенство та вірних УАПЦ, як і єпископат, духовенство та вірних Московського Патріархату, підтримати процес об’єднання українського православ’я і утриматися від захоплення соборів і майна, а також від помсти.

"Процес об’єднання українського православ’я повинен відбуватися добровільно, мирно та без примусу, а кожен член церкви, як і кожна громада мирян чи ченців матимуть право вільно обрати центр свого церковного підпорядкування – належати до Української чи до Російської Церкви. Ті ієрархи, духовенство і миряни, які бажатимуть, попри всі обставини, надалі підпорядковуватися Московському Патріархату, мають право на це", - сказано у заяві.

Як повідомляв ONLINE.UA, спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер побоюється, що Україну охоплять протести та насильницькі дії після рішення Константинополя надати Українській православній церкві Томос про автокефалію. За його словами, це стане трагедією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?