Винен тільки він: в МВФ розказали, хто руйнує систему світової торгівлі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Винен тільки він: в МВФ розказали, хто руйнує систему світової торгівлі

Винен тільки він: в МВФ розказали, хто руйнує систему світової торгівлі
Джерело:  online.ua

Очільниця МВФ Крістін Лагард заявила, що дії американського президента Дональда Трампа провокують руйнацію системи світової торгівлі. Окрім того, вона застерегла країни від торговельних та валютних воєн, які можуть завадити глобальному зростанню економіки.

З такою тривожною заявою Лагард виступила під час щорічних зборів МВФ та Світового банку, які розпочалися на індонезійському острові Балі, передає ONLINE.UA.

"Ми, звісно, сподіваємося, що ми не рухаємося в напрямку торговельної війни або валютної війни. Це зашкодить усім учасникам", - зазначила Лагард.

Окрім того, вона вкотре закликала американського президента Дональда Трампа не руйнувати світову торговельну систему.

"Виправляйте її, але не руйнуйте", - підкреслила очільниця Фонду.

Лагард не втомлюється виправдовувати ФРС, яка нещодавно знову підняла базову процентну ставку. Дональд Трамп напередодні розкритикував її за такі дії, зазначивши, що ФРС проводить занадто жорстку монетарну політику та "збожеволіла". Очільниця МВФ вважає, що ФРС працює дуже добре.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Лагард заявила, що торгова війна негативно вплине на функціонування світової економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?