Неочікувано: Московський патріархат назвав Клімкіна "агентом Кремля"
Категорія
Україна
Дата публікації

Неочікувано: Московський патріархат назвав Клімкіна "агентом Кремля"

Неочікувано: Московський патріархат назвав Клімкіна "агентом Кремля"
Джерело:  online.ua

В Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що слова голови МЗС України Павла Клімкіна про те, що московському патріархатові немає місця в Україні, свідчать про його причетність до "московської агентури", передає ONLINE.UA з посиланням на УПМ МП.

"Вдаючись до недолугих роздумів щодо церковно-історичних подій сивої давнини, міністр дозволяє собі цілу низку звинувачень на адресу конфесії, яка об’єднує українців", - заявляють в УПЦ.

Окрім того, представники МП переконані, що Клімкін публічно закликав до репресивних заходів щодо УПЦ. Вони нагадали, що заява Клімкіна з’явилась в той час, коли президент України Петро Порошенко назвав "московською агентурою" кожного, хто закликає відбирати храми УПЦ, що, відповідає ідеї очільника МЗС - позбавити можливості на існування церкви МП в Україні.

"Допис на тему, далеку від прямих обов’язків міністра, посіяв сумнів у тому, на справді агентом якої держави є Міністр закордонних справ України пан Клімкін", - пишуть у прес-службі.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Українській православній церкві Київського патріархату заявили, що Російська православна церква в Україні буде рівноправно співіснувати з усіма іншими Церквами і релігійними організаціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?