Порошенко підписав закон про забезпечення рівних прав жінок та чоловіків в армії
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко підписав закон про забезпечення рівних прав жінок та чоловіків в армії

Порошенко підписав закон про забезпечення рівних прав жінок та чоловіків в армії
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон, який гарантує забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу українського лідера.

Вказано, що даний документ дозволить підвищити рівень правового захисту військовослужбовців-жінок, сприятиме збільшенню кількості жінок на військовій службі та на вищих військових посадах. Окрім того, ним закріплюється принцип, за яким жінки проходять військову службу на рівних засадах із чоловіками, що включає рівний доступ до посад і військовий звань та рівний обсяг відповідальності під час виконання обов’язків військової служби.

 Також цей закон скасовує необґрунтовані обмеження щодо служби жінок у військовому запасі та проходження військових зборів чоловіками та жінками.

Нагадаємо, що закон №6109 щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях був проголосований у Верховній раді 6 вересня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в українській армії служать біля 25 тисяч жінок, з яких більше трьох тисяч офіцерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?