У Путіна відреагували на рішення щодо автокефалії української церкви
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна відреагували на рішення щодо автокефалії української церкви

У Путіна відреагували на рішення щодо автокефалії української церкви
Джерело:  online.ua

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва має намір захищати інтереси православних в Україні в разі загострення ситуації в зв'язку з рішеннями синоду Вселенського патріархату, передає ONLINE.UA з посиланням на "Интерфакс".

"У випадку, якщо країни, що розвиваються, увійдуть в русло протиправних дій, то, звичайно, як Росія всюди захищає інтереси російських і російськомовних, то так само, і про це неодноразово говорив Путін, Росія захищає інтереси православних", - заявив Пєсков.

Журналісти поцікавилися у нього, чи буде Москва захищати інтереси православних і яким чином.

"Винятково політико-дипломатичним", - відповів він, наголосивши, що влада РФ дуже стурбована рішеннями, прийнятими напередодні в Константинополі.

"Ми знаємо про жорстку і послідовну реакції Російської православної церкви на ті рішення, які були озвучені вчора з Константинополя. І ми неодноразово раніше говорили, що ми вкрай стурбовані тим, що планувалося зробити кроки, здатні внести розкол в православний світ", - сказав Пєсков.

Як повідомляв ONLINE.UA,  11 жовтня на засіданні Синоду Вселенського патріархату прийняли рішення про затвердження надання Томосу про автокефалію  Українській православній церкві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?