МВФ назвав найбіднішу країну Європи
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ назвав найбіднішу країну Європи

МВФ назвав найбіднішу країну Європи
Джерело:  online.ua

Україна є найбіднішою країною Європи. Про це свідчать дані Міжнародного валютного фонду. По показнику ВВП на душу населення Україну обійшла Молдова, передає ONLINE.UA.

У звіті Фонду за жовтень порівняно з квітневим не тільки збільшено показник ВВП України, але було переглянуто ВВП і інших країн. Окрім того, були змінені показники Молдови, що призвело до суттєвого покращення її результатів.

"Це призвело і до суттєвого покращення показника ВВП на душу населення Молдови. Тепер Молдова займає 133 місце у світі з 2694,469 доларів ВВП на душу населення, а Україна - 134 місце в світі з 2656,01 доларів ВВП на душу населення. Офіційна зарплата в Молдові також суттєво більша, ніж в Україні", - зазначає економіст Володимир Компанієць.

Також в документі наведена середня офіційна зарплата в другому кварталі 2018 року:
Молдова - 375,82 доларів (6369.8 леїв)
Україна - 325,53 доларів (8529 грн)

Варто зазначити, що по розміру офіційної середньої зарплати Україна також займає останнє місце в Європі.

Як повідомляв ONLINE.UA, керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу  Франсіс Маліж заявив, що досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом дозволить Україні зберегти фінансову стабільність  і довіру інвесторів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?