Кубанські "козаки" погрожують патріарху Варфоломію через Томос для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Кубанські "козаки" погрожують патріарху Варфоломію через Томос для України

Кубанські "козаки" погрожують патріарху Варфоломію через Томос для України

Кубанські козаки у відкритому зверненні закликали вселенського патріарха Варфоломія не доводити до завершення план з надання автокефалії Українській православній церкві, передає ONLINE.UA з посиланням на "УНІАН".

Окрім того, вони назвали дії патріарха "безпрецедентно грубим вторгненням на канонічну територію Московського патріархату".

"Це рішення було ухвалено без погодження з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом і митрополитом Київським Онуфрієм, що є грубим порушенням церковних канонів. Подібні реформи мають розглядатися і ухвалюватися тільки соборно, з урахуванням думок першоієрархів всіх церков, архієпархій і митрополій, що входять до складу Вселенського патріархату", - сказано в листі.

За словами козаків, ці дії можуть призвести "до кровопролиття".

"Ви, владико, одним розчерком пера хочете зруйнувати усталений світ і духовну рівновагу, яке панує в нашому східнослов'янському регіоні. Але сьогодні прийшла наша черга встати на захист російської православної церкви. Ми звертаємося до вас з рішучим протестом і глибоким обуренням. Просимо вас схаменутися й одуматися, не доводячи до завершення свій план з надання автокефалії Українській православній церкві. Ця трагедія торкнеться мільйонів православних людей. Ми історично, духовно і кровно пов'язані з населенням цих територій, ми єдиний православний світ", - додали козаки.

Вони також наголосили, що у вирішенні цього питання патріарх "не може йти на поводу в українських політиків".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва має намір захищати інтереси православних в Україні в разі загострення ситуації в зв’язку з рішеннями синоду Вселенського патріархату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?