В ПАРЄ заявили, що дають Росії шанс "одуматися"
Категорія
Політика
Дата публікації

В ПАРЄ заявили, що дають Росії шанс "одуматися"

В ПАРЄ заявили, що дають Росії шанс "одуматися"
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що поки не пізно зупинити вихід РФ з РЄ та досягнути компромісу щодо долі Росії в організації. За його словами, це можна зробити до наради керівників МЗС у травні 2019 року.

З даною заявою він виступив під час зустрічі з російськими журналістами в Страсбурзі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Це повинно бути зроблено до зустрічі в Гельсінкі в травні, на яку зберуться всі міністри закордонних справ. Простір, щоб знайти рішення, ще є", - сказав він.

Трохи пізніше він додав, що червень наступного року – крайній термін виплати внесків, після якого Рада Європи буде змушена ініціювати процедуру призупинення членства Росії у статутних органах організації.

"Червень наступного року - ключовий термін, тому що якщо все так продовжиться, пройде два роки після того, як Росія перестала виплачувати внески (в бюджет РЄ. – Ред.), і тоді є чітке правило (щодо призупинення членства держави-учасниці. – Ред.)", - сказав він.

 Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Геращенко заявила, що  Росія не має шансів наступного року провести через Асемблею рішення щодо зміни санкційних правил, за яке 9 жовтня не знайшлося голосів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?