Кремль дорікнув Порошенко за наказ військовим ООС
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль дорікнув Порошенко за наказ військовим ООС

Кремль дорікнув Порошенко за наказ військовим ООС
Джерело:  online.ua

Прес-секретар очільника Кремля Дмитро Пєсков заявив, що наказ президента Петра Порошенка, який він віддав військовим Операції об'єднаних сил про використання будь-якої зброї на Донбасі йде врозріз із Мінськими домовленостями, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Безумовно, це йде врозріз із наявними домовленостями, які насправді і так далеко не скрупульозно виконуються українською стороною. Природно, подібні кроки ведуть лише до подальшого нагнітання напруженості в зоні зіткнення", - сказав речник Кремля.

 Окрім того, він нагадав про домовленості щодо відведення важких озброєнь від лінії зіткнення сил на Донбасі. Пєсков вкотре наголосив, що РФ не є стороною конфлікту і не стане як-небудь відповідати на можливе застосування зброї Києвом на Донбасі, проте "як гарант Мінських домовленостей може висловити глибоке співчуття у зв'язку з тим, що продовжуються кроки з української сторони, які ведуть до подальшого нагнітання напруженості".

Як повідомляв ONLINE.UA, український глава Петро Порошенко впевнений, що міністр внутрішніх справ Італії Матео Сальвіні, який підтримує російського главу Володимира Путіна і виступає за зняття санкцій ЄС з Росії, не здогадується про глибину тієї трагедії, яку переживає Україна з вини Кремля. Він запросив кремлівського лобіста на Донбас, щоб він особисто подивився на те пекло, яке там влаштував Путін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?