Провокації Варфоломія за підтримки США: в Росії продовжують обурюватися через автокефалію України
Категорія
Україна
Дата публікації

Провокації Варфоломія за підтримки США: в Росії продовжують обурюватися через автокефалію України

Провокації Варфоломія за підтримки США: в Росії продовжують обурюватися через автокефалію України
Джерело:  online.ua

Надання автокефалії українській православній церкви є "провокацією" Вселенського патріарха Варфоломія, дії якого підтримують США.

Таким чином прокоментував рішення про надання автокефалії Україні глава російського МЗС Сергій Лавров, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Російська провославная церков виступає проти тих провокацій, які зараз затіває і проводить патріарх константинопольський Варфоломій при прямій публічний підтримці з Вашингтона", - заявив Лавров.

Він знову назвав Українську православну церкву Київського патріархату і Українську автокефальну православну церкву "розкольницькими церквами". На думку Лаврова, саме "в інтересах провокації" патріарх Варфоломій визнав канонічними і зняв анафему з двох ієрархів українських православних церков, що публічно підтримали в США, підтвердженням чому є заява спецпрокурора Держдепу США по Україні Курта Волкера.

Бурхливе обговорення автокефалії України також пройшло в російському Радбезі за участю президента Росії Володимира Путіна. На засіданні російський глава обговорив історичне рішення Константинопольського патріархату про надання Томосу Україні, який надає українській православній церкви незалежності.

Раніше реакцію Путіна на це рішення коментував його прес-секретар Дімтрій Пєсков. Він заявляв, що "світська влада Росії не може втручатися в міжцерковний діалог", але в разі гонінь проти Української православної церкви Московського патріархату Росія вдасться до жорстких "політико-дипломатичних заходів".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кубанські козаки у відкритому зверненні закликали вселенського патріарха Варфоломія не доводити до завершення план з наданням автокефалії Українській православній церкви, пригрозивши кровопролиттям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?