У Росії проблеми з гіперзвуковими ракетами: в США дізналися, що приховує Кремль про нову зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії проблеми з гіперзвуковими ракетами: в США дізналися, що приховує Кремль про нову зброю

У Росії проблеми з гіперзвуковими ракетами: в США дізналися, що приховує Кремль про нову зброю
Джерело:  online.ua

Хвалені гіперзвукові ракети, про які раніше робив гучну заяву російський глава Володимир Путін, дають збій при вході в атмосферу, так як Росія не може знайти найважливіші компоненти вуглецевого волокна.

Про це дізналася розвідка США, яка пильно спостерігає за російськими розробками сучасної високотехнологічного зброї, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал CNBC.

Джерело американської розвідки на умовах анонімності повідомило, що гіперзвукові ракети Росії при вході в атмосферу не можуть витримати нагрівання, в результаті чого внутрішні системи дають збій. У Кремлі вирішили, що ці проблеми пов'язані з використовуваним в корпусі вуглецевим волокном.

Виробництво гіперзвукової ракети є пріоритетною програмою Москви, яку при сприятливому прогнозу планують завершити до 2020 року. Через кілька місяців, у грудні, в Росії планують провести черговий тестовий політ гіперзвукової ракети, сподіваючись, що вона досягне потрібних експлуатаційних показників.

"Очевидно, що спроби Росії розробляти високотехнологічне озброєння - це те, за чим ми уважно спостерігаємо. Однак до сих пір ми бачили більше грандіозні заяви про успіх, ніж фактичні докази", - прокоментували в розвідці США проблеми з виробництвом гіперзвукової ракети в Росії.

Там підкреслили, що Вашингтон продовжує розвивати власні оборонні можливості і підвищувати готовність своїх союзників протистояти будь-яким загрозам, які можуть створити росіяни.

Слід зазначити, що гіперзвукова ракета, якою раніше хвалився Путін, може переміщатися в п'ять разів швидше, ніж швидкість звуку, тобто долати близько однієї милі в секунду. Експерти та аналітики запевняють, що в США на даний момент немає зброї, яке може протистояти такого роду загрозам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нова російська ракета з ядерною установкою, якої раніше хвалився Путін, провалила всі випробування. З листопада 2017 року по лютий 2018 року його пройшла чотири випробування, всі з яких закінчилися крахом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?