Жителі Армянська знову скаржаться на хімвикиди в повітря: окупанти звинувачують їх у брехні
Категорія
Події
Дата публікації

Жителі Армянська знову скаржаться на хімвикиди в повітря: окупанти звинувачують їх у брехні

Жителі Армянська знову скаржаться на хімвикиди в повітря: окупанти звинувачують їх у брехні
Джерело:  Крим.Реалії

Жителі окупованого Криму знову скаржаться на хімічні викиди в повітря. В Армянську люди відчувають погіршення самопочуття, але окупанти звинувачують їх у брехні і заявляють, що у кримчан виникають симптоми токсичного отруєння не через екологічну катастрофу, а через загострення хронічних захворювань.

З такою скандальною заявою виступив "глава Криму" Сергій Аксьонов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реаліі".

"Так, є першіння, кажуть, подразнення слизової носоглотки, слизової очей. Ви чули коментарі медичних працівників, люди пов'язують це з наслідками викиду. Але після проходження повного обстеження в більшості випадків це говорить про те, що хронічні захворювання дають певні ситуації, загострення на певний період", - коментує катастрофічну ситуацію в Армянську Аксьонов.

Він також запевнив, що ситуація на "Кримському титані" вже повністю врегульована, тому в кінці наступного тижня завод знову запустять.

З таким коментарем Аксьонов виступив після того, як мешканці Армянська звернулися до редакції газет зі скаргами на новий хімвикид.

"У моїх дітей почалися ті ж симптоми, які були перед евакуацією з міста: боліли очі, шкіра покрилася плямами, з'явився моторошний кашель. У мене теж очі опухли. У знайомих - те ж саме. Коли виходиш на вулицю - 10-15 хвилин, і все починається", - поскаржилася одна з мешканок міста.

Вона підкреслила, що лікарі порекомендували їй їхати з Армянська і підтвердили, що лікарні міста переповнені людьми з токсичними отруєннями.

З аналогічними скаргами виступили і мешканці Красноперекопська, розташованого в 20 км від Армянська. За їх словами, їдкий запах викликає у них роздратування в горлі і в очах, а також алергію.

Ці скарги вирішили припинити окупанти. Після публікації повідомлення про погіршення екологічної ситуації в Армянську до жінки, яка дала інтерв'ю газеті, прийшли співробітники поліції. На російському ТБ її назвали "ударним форвардом фейкових новин" і "пособником України".

Слід зазначити, що 11 жовтня українські прикордонники побачили нову хмару диму або пари невідомого походження над "Кримським титаном". Але окупанти стверджують, що ситуація в Армянську стабільна.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше кримчани розповіли про страшні наслідки хімвибросів на півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?