Гучний сигнал Росії: НАТО проведе найбільші військові навчання в історії
Категорія
Світ
Дата публікації

Гучний сигнал Росії: НАТО проведе найбільші військові навчання в історії

Гучний сигнал Росії: НАТО проведе найбільші військові навчання в історії
Джерело:  online.ua

У Норвегії 25 жовтня стартують найбільші навчання НАТО з часів "холодної" війни. Вони триватимуть до 7 листопада і стануть гучним сигналом Росії про те, що Альянс буде потужно захищати Атлантику.

Про це повідомив головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті, передає ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

У масштабних навчаннях НАТО "Trident Juncture-2018" візьмуть участь близько 45 тисяч осіб з 31 країни, більше 150 літальних апаратів, 60 кораблів, включаючи американський авіаносець USS Harry S. Truman, який вперше з 1987 року увійде в Норвезьке море.

За словами Скапаротті, головним посилом цих навчань стане демонстрація Росії можливостей Альянсу, які підтверджують, що НАТО буде захищати Атлантику. Під час них будуть використані реалістичні сценарії можливої війни з Росією, у відпрацюванні яких сили НАТО змоделюють колективну відповідь на напад агресора.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україну прибули американські військові розвідники, щоб взяти участь в навчаннях "Чисте небо-2018".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?