Оригінальне рішення: самознищену картину Бенксі перепродали як шедевр моментального мистецтва
Категорія
Культура
Дата публікації

Оригінальне рішення: самознищену картину Бенксі перепродали як шедевр моментального мистецтва

Оригінальне рішення: самознищену картину Бенксі перепродали як шедевр моментального мистецтва
Джерело:  online.ua

Історія з самознищенням картини вуличного художника Бенксі триває - аукціонний дім Sotheby's виставив її на торги під новою назвою як шедевр моментального мистецтва, але покупниця, яка купила картину за 1,4 млн доларів до самознищення, вирішила залишити цей твір собі.

Про рішення Sotheby's з перепродажу самознищеної картини Бенксі повідомила прес-служба аукціонного будинку, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

 "Любов в сміттєвому відрі" - шедевр моментального мистецтва з самознищеної картини Бенксі (фото - instagram.com)

Залишки подрібненої картини Бенксі в Sotheby's перейменували в "Любов в сміттєвому відрі". Її вирішили виставити на торги як оригінальний арт-об'єкт, але колекціонерка, яка купила картину "Дівчинка з кулькою" до її самознищення, не захотіла відмовлятися від полотна.

"Коли молоток опустився, а робота самознищилася, я була в шоці. Але потім я усвідомила, що тепер мені належить частинка історії мистецтва", - поділилася своїми емоціями власниця картини Бенксі, яка пройшла через шредер у неї на очах після придбання за 1,4 млн доларів.

В Sotheby's досі обговорюють інцидент з самознищенням картини Бенксі на аукціоні. Там заявляють, що вперше зіткнулися з подібною ситуацією.

"Бенксі нас зробив. Ми ніколи не стикалися з подібною ситуацією в минулому", - прокоментували те, що трапилося в аукціонному домі.

Самознищена картина Бєнксі стала шедевром моментального мистецтва (відео):

Раніше ONLINE.UA публікував відео, на якому Бенксі показав, як підготував жорсткий розіграш з самознищенням картини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?