Українці побачать красивий зорепад: коли пройде новий зоряний дощ
Категорія
Технології
Дата публікації

Українці побачать красивий зорепад: коли пройде новий зоряний дощ

Українці побачать красивий зорепад: коли пройде новий зоряний дощ
Джерело:  online.ua

21 жовтня українців чекає нове красиве астрономічне видовище - в цей день метеорний потік Оріонід досягне свого піку, за рахунок чого зоряний дощ можна буде побачити на небосхилі неозброєним оком, повідомляє ONLINE.UA.

Очікується, що вночі 21 жовтня інтенсивність зорепаду досягне 25 метеорів на годину. Цей зоряний дощ називається зорепад Оріонід, а пов'язаний він з кометою Галлея, уламки якої щорічно досягають земної атмосфери навесні і восени.

Асторономи відзначають, що в 2018 році осінній зорепад Оріонід буде насичений яскравими фарбами. На нічному небі можна буде побачити як білі метеори, так і жовті, червоні, помаранчеві і навіть синьо-зелені. Краще за все зоряний дощ буде видно в досвітній час поблизу зеніту.

Експерти нагадали, що шанси побачити падаючі зірки, які під час зорепаду Оріонід нібито "вилітають" з сузір'я Оріон, можна буде далеко від штучного освітлення і при ясній погоді. При цьому вони відзначають, що перешкодити спостереженню зоряного дощу може повний Місяць.

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію зорепаду Персеїди, пік якого відбувся в ніч з 12 на 13 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?