Порошенко звільнив міністра оборони України з військової служби: названа причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко звільнив міністра оборони України з військової служби: названа причина

Порошенко звільнив міністра оборони України з військової служби: названа причина
Джерело:  online.ua

Міністр оборони України Степан Полторак подав рапорт про звільнення з військової служби. Він пішов з ЗСУ у званні генерала армії. Український глава Петро Порошенко вже підписав відповідний указ, передає ONLINE.UA.

Про звільнення міністра оборони України Порошенко повідомив під час виступу в Києві з нагоди Дня захисника. Він пояснив, що причиною того, що Полторак звільнився з посади міністра оборони, стали стандарти НАТО, прописані в законі про нацбезпеку України - відповідно до нього з 1 січня 2019 року Міноборони може очолювати тільки цивільна особа.

Порошенко пояснив, що Степан Полторак продовжить очолювати Міноборони України, але вже буде цивільним міністром.

"Цінуючи вклад Степана Полторака в відродження Збройних сил України, а до цього - в відновлення і становлення Національної гвардії України, я прийняв рішення, щоб він продовжив керівництво оборонним відомством вже в статусі цивільного міністра", - пояснив український глава.

Нагадаємо, Степан Полторак очолює Міноборони України з жовтня 2014 року. До цього він командував Національною гвардією і Внутрішніми військами до їх розформування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко привітав військових з Днем захисника України і нагадав, що це свято не тільки чоловіче.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?