В Україні вперше з'явилася жінка-генерал: Порошенко підписав важливий указ до Дня захисника
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні вперше з'явилася жінка-генерал: Порошенко підписав важливий указ до Дня захисника

В Україні вперше з'явилася жінка-генерал: Порошенко підписав важливий указ до Дня захисника
Джерело:  online.ua

Напередодні Дня захисника України Петро Порошенко підписав указ про присвоєння звання генерала жінці. Першою українкою, яка отримала звання генерал-майора, стала начальниця Військово-медичного управління СБУ Людмила Шугалей, повідомляє ONLINE.UA.

Присвоєння звання генерала першій жінці в Україні привело в захват українців. Зокрема, віце-прем'єр Геннадій Зубко нагадав, що ще в минулому році про призначення жінки-генерала ніхто навіть мріяти не міг, а на сьогоднішній день це стало нормою в Україні.

Також в мережі він опублікував фото Петра Порошенка і Людмили Шугалей. Під знімком він висловив упевненість, що це високе звання для жінки не останнє в нашій країні, так як в ЗСУ служать 55 тисяч дівчат і жінок, 43 з яких мають звання полковника.

У мережі бурхливо коментують появу в Україні першої жінки-генерала. Сотні користувачів вважають, що Людмила Шугалей гідна цього звання.

Слід зазначити, що до свята Порошенко присвоїв генеральські звання ще деяким військовим: Олегу Грунтковському - начальнику Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України; Олександру Краснооку - командувачу військ оперативного командування "Схід" Сухопутних військ ЗСУ; Анатолію Кривоножко - командиру повітряного командування "Центр" - заступнику командувача Повітряних Сил ЗСУ; Володимиру Гордійчуку - начальнику Західного територіального управління Національної гвардії України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко нагадав українцям, що 14 жовтня, День захисника України, не тільки чоловіче свято.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?