Як каратимуть українців за подвійне громадянство: в МЗС України дали чітку відповідь
Категорія
Україна
Дата публікації

Як каратимуть українців за подвійне громадянство: в МЗС України дали чітку відповідь

Як каратимуть українців за подвійне громадянство: в МЗС України дали чітку відповідь
Джерело:  online.ua

В Україні заборонено подвійне громадянство, але прямого покарання за нього по законодавству немає. Тому угорської громаді нема чого турбуватися і вірити чуткам, які зокрема поширюють угорські ЗМІ.

З такою заявою виступив глава українського МЗС Павло Клімкін під час прес-конференції в Ужгороді, повідомляє ONLINE.UA.

Клімкін назвав "ідіотськими" всі чутки відносно жорсткого покарання за подвійне громадянство. Він підкреслив, що всі громадяни України зобов'язані виконувати закони своєї країни, але карати людей за подвійне громадянство ніхто не буде.

"Я ще раз пояснюю - не переживайте. Оскільки тут якісь такі ідіотські міфи циркулюють: всіх будуть з дуальними паспортами тепер депортувати. Кого будуть депортувати? Для чого депортувати? Чи не пропускати через кордон. Кого не пропускати, для чого? І ці ідіотські міфи - вони реально поширюються", - чітко пояснив Клімкін ситуацію.

Він також сказав, що українська влада зобов'язані відреагувати на петицію, розміщену на сайті Верховної Ради з приводу подвійного громадянства і паспорного скандалу в Берегово. Клімкін вважає, що ця петиція провокаційна, її потрібно засудити.

"Ми знаємо, оскільки там все, що завгодно написали. Але тим не менше, це звичайно провокаційна петиція, її ми повинні засудити. Але чітко сказати - виконуйте всі українські закони. Якщо подвійне громадянство не передбачено українськими законами, ці закони потрібно виконувати. Але карати за це подвійне громадянство ніхто не збирається", - запевнив Клімкін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що угорського консула в Берегово оголосили в Україні персоною нон-грата і видворили з країни за те, що він таємно видавав українцям паспорти Угорщини і закликав приховувати це від української влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?