Ніякої анексії не було: у Путіна знову захвилювалися через заяву Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніякої анексії не було: у Путіна знову захвилювалися через заяву Порошенко

Ніякої анексії не було: у Путіна знову захвилювалися через заяву Порошенко
Джерело:  online.ua

Виступ українського глави Петра Порошенка в Києві 14 жовтня під час подячного молебню за автокефалію української церкви знову викликав гнівну реакцію Москви. Там назвали слова президента України про те, що Московський патріархат ще в 17 столітті анексував київську митрополію черговими "київськими фантазіями".

Таким чином на слова Порошенко відреагував російський сенатор Олексій Пушков в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

У своїй гнівній заяві Пушков звинуватив українського главу в спотворенні історії. Російський сенатор впевнений, що в кінці XVII століття константинопольський патріарх Діонісій IV прийняв рішення про підпорядкування Київської митрополії Московському патріархату, тому ні про яку анексію не може бути й мови.

Слід зазначити, що таку реакцію в Москві викликали слова Порошенка про те, що Константинопольський патріархат, надавши Томос про автокефалію українській православній церкви, остаточно проголосив незаконною московську анексію Київської митрополії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві також викликав істерику пост Порошенко про три українські бренди, від яких корчить Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?