Снайперки, кулеметниці, гранатометниці: скільки українок беруть участь в бойових діях на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Снайперки, кулеметниці, гранатометниці: скільки українок беруть участь в бойових діях на Донбасі

Снайперки, кулеметниці, гранатометниці: скільки українок беруть участь в бойових діях на Донбасі
Джерело:  online.ua

Українські жінки захищають Україну від російської агресії на Донбасі нарівні з чоловіками. На сьогоднішній день в бойових діях на Сході України беруть участь понад шість тисяч українок.

Про це повідомив уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко в своєму блозі на порталі кампанії "Повага", повідомляє ONLINE.UA.

Левченко звернула увагу на те, скільки жінок служать в українській армії в День захисника України для того, щоб ще раз наголосити громадськості на те, що це свято не тільки чоловіче, але й жіноче.

"У Збройних силах із загальної чисельності 255 000 осіб проходять службу близько 55 тисяч жінок. Серед них більше 25 тисяч мають військові звання, а майже 3,5 тисячі - офіцерські", - уточнила Левченко.

Вона додала, що українки служать в ЗСУ як кулеметниці, снайперки, гранатометниці, водії бойових машин і медичні працівниці. За роки збройного конфлікту на Донбасі отримали поранення 24 українські захисниці і ще чотири жінки загинули.

"І тому сьогодні виключати з когорти захисників Вітчизни жінок не тільки некоректно і невдячно, це ще і дискримінація. Тому привітаємо тих, хто нас захищає!", - підсумувала Левченко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні з'явилася перша жінка-генерал, якій присвоїв почесне звання Петро Порошенко напередодні Дня захисника. Нею стала начальниця Військово-медичного управління СБУ Людмила Шугалей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?