Масштабний відтік капіталу з Росії - експерти назвали причину
Категорія
Світ
Дата публікації

Масштабний відтік капіталу з Росії - експерти назвали причину

Масштабний відтік капіталу з Росії - експерти назвали причину
Джерело:  online.ua

В січні-вересні 2018 року чистий відтік капіталу з Росії зріс в 2,3 рази - до 31,9 млрд доларів, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли він становив 13,7 млрд доларів.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на дані Банку Росії, передає ONLINE.UA.

Експерти зазначають, що дана динаміка пояснюється операціями щодо скорочення зовнішніх зобов'язань і розміщення активів за кордоном.

"У третьому кварталі 2018 року Центробанк оцінює відтік капіталу з Росії в розмірі близько 14,5 млрд доларів після 0,4 млрд доларів у другому кварталі і 17 млрд доларів в першому кварталі", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, раніше в ЦБ РФ заявили, що, за попередньою оцінкою, чисте вивезення капіталу в січні-серпні 2018 року становило 26,5 млрд доларів. З цього випливає, що у вересні міг бути чистий відтік капіталу в 5,4 млрд доларів.

Нещодавно Палата представників США прийняла законопроект "Протидія противникам Америки через санкції", спрямований на посилення санкцій проти Росії. У Білому домі повідомили, що Трамп може ветувати його, але лише для того, щоб зробити більш жорстким. Нові санкції передбачають обмежувальні заходи для європейських компаній, які будуть співпрацювати з російським Газпромом по "Північному потоку-2".

Як повідомляв ONLINE.UA,  російські аналітики вважають, що курс рубля може впасти на 15%, якщо США вирішать ввести санкції проти російського держборгу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?