Світовий видобуток нафти б'є рекорди
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий видобуток нафти б'є рекорди

Світовий видобуток нафти б'є рекорди
Джерело:  online.ua

Згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства International Energy Agency, у третьому кварталі обсяг світової пропозиції нафти досяг 100,3 млн барелів на добу, передає ONLINE.UA з посиланням на щомісячну доповідь агентства.

"Показник, який включає в себе видобуток нафти, газоконденсатної рідини і біопалива, а також переробку сировини, на 2,3 млн барелів перевищив показник аналогічного періоду минулого року, і на 1,3 млн - результат за попередній квартал", - сказано в повідомленні.

Також прогнозується, що країни, що не входять в ОПЕК, збільшать обсяг видобутку нафти в 2019 році ще на 1,7 млн барелів на добу.

"Збільшення видобутку нафти з 2-го кварталу відбувалося переважно в державах-членах ОПЕК - за цей період картель наростив виробничі обсяги на 500 тис. барелів на день, в той час в США видобуток зріс на 400 тис", - сказано в звіті.

Окрім того, вказано, що виробництво біопалива також зросло на 300 тис. бар/д в порівнянні з попереднім кварталом.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  американський президент Дональд Трамп заявив, що Організація країн-експортерів нафти "маніпулює" світовим ринком нафти, а також додав, що вона повинна негайно припинити це робити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?