В Білорусі розгорівся гучний скандал через критику патріарха Кирила
Категорія
Світ
Дата публікації

В Білорусі розгорівся гучний скандал через критику патріарха Кирила

В Білорусі розгорівся гучний скандал через критику патріарха Кирила

У Мінську заборонили служіння священикові Свято-Михайлівського православного приходу Олександру Шрамко, який розкритикував патріарха РПЦ Кирила, передає ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.

Так, охорона московського патріарха Кирила заявила, що священник образив ієрарха.

"Поки заборона усна. Ми очікували на патріарха вранці, мене покликали і сказали, що я не можу вже служити, що є заборона. Обставини, мовляв, будуть у вівторок. Так що чекаю", – розповів Шрамко.

 Зазначимо, що священик розкритикував поведінку патріарха щодо пересічних православних на своїй сторінці в соціальній мережі.

"На тебе чекають не одну годину на вулиці. На тебе. Чекають. І ще. Не так багато, як у минулі роки. Але все ж хтось приходить. Кому ти цікавий. Навіть якщо не пускають у собор, куди вхід тільки з перепусткою. Вони прийшли і будуть весь вечір стояти на вулиці, задовольняючись трансляцією на екрані. Чому не дати їм мінімальний живий контакт? Чому потрібно під'їжджати на машині до самих воріт собору і, вийшовши з неї, навіть не озирнутися? Невже так важко вийти хоча б на 100 або 50 метрів (раніше – ред.) і пройти кілька десятків кроків, вітаючи і благословляючи народ?.. Не розумію", – написав Шрамко.

Нагадаємо, патріарх РПЦ Кирил прилетів до Мінська на білоруському урядовому літаку Bombardier Challenger 850. На богослужіння приїхав на "Мерседесі" з номером 0002 МІ. Його зустрічали хлібом з сіллю, але він пройшов повз.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в МЗС РФ назвали "провокацією" Вселенського патріарха Варфоломія його рішення про надання Томосу Україні про автокефалію церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?