ЄС затвердив новий режим санкцій - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС затвердив новий режим санкцій - перші подробиці

ЄС затвердив новий режим санкцій - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Рада Євросоюзу затвердила новий режим санкцій у відповідь на використання та поширення хімічної зброї. Варто зазначити, що це запровадження нового режиму санкцій стало прямим наслідком рішення Європейської ради від 28 червня цього року, передає ONLINE.UA.

"Тепер ЄС зможе застосовувати санкції до осіб та організацій, залучених до розробки та використання хімічної зброї будь-де, незалежно від їх національності та місця розташування. Обмежувальні заходи будуть спрямовані на осіб та суб'єктів, які безпосередньо відповідають за розробку та використання хімічної зброї, а також тих, хто надає фінансову, технічну та матеріальну підтримку, і тих, хто допомагає, заохочує їх або асоціюється з ними", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що санкції включають заборону на поїздки до ЄС, заморожування активів для фізичних осіб та заморожування активів для суб'єктів господарювання. Крім того, особам і організаціям ЄС заборонятиметься надавати кошти підсанкційним суб’єктам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Брюссель ще на півроку продовжив індивідуальні санкції проти Росії  через події в Україні. До списку санкцій включено 155 росіян та 44 компанії, які причетні до підриву територіальної цілісності України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?