Путін затвердив політику РФ з ядерної безпеки: що це означає
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін затвердив політику РФ з ядерної безпеки: що це означає

Путін затвердив політику РФ з ядерної безпеки: що це означає
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін затвердив "Основи держполітики РФ в галузі ядерної та радіаційної безпеки до 2025 року". Відповідний указ опубліковано на порталі правової інформації, передає ONLINE.UA.

"Затвердити Основи державної політики в галузі забезпечення ядерної та радіаційної безпеки РФ на період до 2025 року і подальшу перспективу", - йдеться в документі.

Варто зазначити, що це документ стратегічного планування в області гарантування національної безпеки Росії, одним із найважливіших складників якої є ядерна радіаційна безпека. Уряду РФ доручено затвердити у тримісячний термін план заходів щодо реалізації цього документа.

"Серед основних проблем у галузі гарантування ядерної безпеки - наявність об'єктів ядерної спадщини, щодо яких потрібно вжити заходів щодо завершення життєвого циклу і реабілітації, накопичення ядерних відходів, а також поява нових технологій, які можуть бути застосовані для здійснення терактів та інших несанкціонованих дій на ядерних об'єктах", - сказано в документі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російський президент  Володимир Путін підтримав ініціативу про зниження залежності російської економіки від долара.  При цьому він не погодився на повну відмову від американської валюти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?