Лукашенко зробив жорстку заяву про автокефалію УПЦ
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко зробив жорстку заяву про автокефалію УПЦ

Лукашенко зробив жорстку заяву про автокефалію УПЦ
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтримав патріарха РПЦ Кирила і заявив, що виступає проти "розколу православ'я". Окрім того, він назвав автокефалію УПЦ "небезпечною", передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Розкол – це завжди погано, це погані наслідки, це найнебезпечніше. Ми дуже болісно ставимося до того, що відбувається у православ'ї", – сказав він.

Окрім того, за словами Лукашенко, світ змінився не в кращу сторону і заручниками цього стає населення всієї планети.

"Я хочу побажати вам мудрості і терпіння, всім ієрархам нашої церкви. Ми як парафіяни будемо намагатися підтримувати єднання всіх процесів, щоб зберегти мир на землі, аж надто близько ми підійшли до небезпечної межі", – сказав президент Білорусі.

Як повідомляв ONLINE.UA, спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України  Курт Волкер побоюється, що Україну охоплять протести та насильницькі дії після рішення Константинополя надати Українській православній церкві Томос про автокефалію. За його словами, це стане трагедією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?