Путін скликав Раду безпеки через Томос для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін скликав Раду безпеки через Томос для України

Путін скликав Раду безпеки через Томос для України
Джерело:  online.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін і члени Ради безпеки обговорили ситуацію з РПЦ в Україні. В Кремлі вважають, що рішення Константинополя щодо українського питання здатне вплинути на ситуацію з РПЦ в Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Відбувся обмін думками. Ви знаєте, що є Російська православна церква в Україні і, звичайно, рішення, які обговорювалися в Стамбулі у Вселенському патріархаті, так чи інакше здатні вплинути на життя РПЦ в Україні. Ця тема якраз і обговорювалася", - заявив речник Кремля Дмитро Пєсков.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, про яку саме церкву йдеться – російську православну або українську православну, представник Кремля заявив, що мова йшла саме про РПЦ.

"Ми говоримо про ту церкву, яка належить до Московського патріархату, ми не говоримо про ту церкву, яку в Московському патріархаті вважають розкольницькою", – заявив Пєсков.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Українській православній церкві Київського патріархату заявили, що Російська православна церква в Україні буде рівноправно співіснувати з усіма іншими Церквамиі релігійними організаціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?