РПЦ розриває відносини з Константинополем, – рішення Синоду
Категорія
Світ
Дата публікації

РПЦ розриває відносини з Константинополем, – рішення Синоду

РПЦ розриває відносини з Константинополем, – рішення Синоду
Джерело:  online.ua

Російська православна церква прийняла рішення про повне припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Синоду РПЦ у Мінську, повідомляє ONLINE.UA.

В офіційній заяві на сайті РПЦ йдеться, що відповідне рішення було ухвалене "у зв'язку з посяганням Константинопольського Патріархату на канонічну територію Російської Православної Церкви".

За підсумками засідання синоду керівник відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Іларіон, Синод РПЦ "визнав неможливим подальше євхаристійне спілкування з Константинополем", інформують росЗМІ.

"На засіданні Священного Синоду прийнято рішення про повний розрив спілкування з Константинопольським патріархатом", – заявив Іларіон.

Відтепер і надалі до відмови Константинопольського Патріархату від прийнятих ним антиканонічних рішень для всіх священнослужителів Російської Православної Церкви неможливо співслужіння з кліриками Константинопольської Церкви, а для мирян – участь в таїнствах, що здійснюються в її храмах,
– зазначено в офіційній заяві.

 У заяві на сайті РПЦ також згадується про "розкольників" та "особу під анафемою в іншій Помісній Церкві", очевидно, маючи на увазі главу УПЦ КП Філарета, з якого рішенням Вселенського патріархату напередодні анафема була знята.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?