Путін заборонив "іноземним агентам" шукати корупцію в РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін заборонив "іноземним агентам" шукати корупцію в РФ

Путін заборонив "іноземним агентам" шукати корупцію в РФ
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін заборонив проводити незалежну антикорупційну експертизу нормативно-правових актів та їх проектів громадянами з незнятою чи непогашеною судимістю і некомерційним організаціям - "іноземним агентам". Цей закон він підписав15 жовтня, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Втрачають можливість проводити експертизу міжнародні та іноземні організації. Не будуть допускатися до такої експертизи громадяни, які були звільнені у зв'язку з втратою довіри за вчинення корупційного правопорушення і були внесені до відповідного реєстру осіб, звільнених у зв'язку з втратою довіри", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, не зможуть проводити антикорупційну експертизу громадяни, які здійснюють діяльність в органах держвлади, місцевого самоврядування, держкорпораціях, які самі проводять таку антикорупційну експертизу.

 Зазначимо, що рік тому Мін'юст РФ визнав дев'ять ЗМІ такими, що виконують функції іноземних агентів. Відповідно до закону "Про засоби масової інформації", іноземними ЗМІ, які виконують функції іноземного агента визнані "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода", "Голос Америки", телеканал "Настоящее время", "Сибирь.Реалии", Кавказ.Реалии, Idel.Реалии, татаро -башкірська служба Радіо Свобода, Крим.Реалії та "Фактограф".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Росії Володимир Путін затвердив "Основи держполітики РФ в галузі ядерної та радіаційної безпеки до 2025 року".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?