Росія влаштувала провокації на навчаннях НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія влаштувала провокації на навчаннях НАТО

Росія влаштувала провокації на навчаннях НАТО
Джерело:  online.ua

Начальник управління операцій морської піхоти Нідерландів генерал Джефф Мак Мутрі повідомляє, що російські військові кораблі і літаки провокують британських і голландських військових на навчаннях НАТО в Арктиці, передає ONLINE.UA з посиланням на Telegraph.

За його словами, напруженість поблизу Норвегії можна описати як "холодну війну 3.0, у якій Росія покладається на демонстрацію військової сили і технологію підриву західних урядів.

"Ми спостерігаємо зростання активності російських військових кораблів під час наших навчань... Наприклад, коли відпрацьовували вправи в рамках нашої програми захисту від балістичних ракет, ми бачили набагато більше російських кораблів і вони підходили ближче, ніж у минулі десятиліття", - наголосив генерал.

Також зазначається, що російські літаки пролітають дуже близько від кораблів НАТО, щоб позначити свою присутність.

"Тому такі дії можна називати провокацією", - підкреслив Мутрі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  генсек НАТО Йенс Столтенберг виступив з важливою заявою про вступ України та Грузії в Альянс. Він упевнений, що ці країни будуть членами НАТО, незважаючи на агресивні погрози Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?