В УПЦ пояснили, який вибір мають зробити церкви МП
Категорія
Україна
Дата публікації

В УПЦ пояснили, який вибір мають зробити церкви МП

В УПЦ пояснили, який вибір мають зробити церкви МП
Джерело:  online.ua

Речник УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) заявив, що у церков Московського патріархату є вибір – йти з РПЦ у розкол, чи бути в єдності в Помісній Українській церкві. Про це він написав у Facebook, передає ONLINE.UA.

На думку архієпископа, своїм рішенням синод РПЦ повторює політику Кремля.

"Синод МП повторює політику Кремля – самоізоляція у відповідь на законні рішення міжнародної спільноти. Тепер перед всіма, належними до МП в Україні, постає питання: йти разом з РПЦ у розділення чи залишатися в єдності зі Вселенським Православ'ям – через Помісну Українську Церкву?", - написав Зоря.

 Він також наголосив, що патріарх Кирил з 1991 року "особисто є архітектором розділення" Української Церкви, "тому йому важко визнати провину за 27 років хибної діяльності, яка затягла всю Повноту Православ'я у конфлікт".

Водночас Зоря переконаний, що згодом РПЦ повернеться до спілкування.

"Але після нього ситуація рано чи пізно буде вилікувана і РПЦ повернеться у спілкування", - підсумував речник УПЦ КП.

Як повідомляв ONLINE.UA, Російська православна церква прийняла рішення про повне припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Синоду РПЦ у Мінську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?