РПЦ розірвала відносини з Константинополем: як будуть карати віруючих за молитви в "заборонених" храмах
Категорія
Світ
Дата публікації

РПЦ розірвала відносини з Константинополем: як будуть карати віруючих за молитви в "заборонених" храмах

РПЦ розірвала відносини з Константинополем: як будуть карати віруючих за молитви в "заборонених" храмах
Джерело:  online.ua

Після того, як Російська православна церква розірвала відносини з Константинопольським патріархатом через надання Томосу про автокефалію Україні, віруючі РПЦ повинні дотримуватися нових правил, порушення яких загрожує їм покаранням.
Про те, як в РПЦ каратимуть прихожан за молитви в "заборонених" храмах, розповів секретар Відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) Московського патріархату протоієрей Ігор Якимчук, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Интерфакс.
Зокрема, парафіянам РПЦ заборонили молиться у всіх діючих храмах Стамбула і в єдиному діючому храмі в Анталії, однією з найпопулярніших туристичних зон у росіян. Також в число заборонених потрапили деякі церкви Греції, які знаходяться в юрисдикції Константинополя.

"Якщо віряни не будуть слідувати рішенням синоду, їм належить покаятися про це на сповіді. За відмову слідувати такого роду заборон для духовенства передбачені покарання - погрози, а для мирян - покаяння на сповіді в непослуху церкви", - заявив Якимчук.

Також представник Московського патріархату нагадав, які покарання передбачені для священнослужителів, які порушують правила РПЦ. Серед них: звільнення з посади, тимчасова або довічна заборона священнослужіння, виверження з сану і відлучення від церкви.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Російська православна церква прийняла рішення про повне припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Синоду РПЦ в Мінську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?