Порошенко нарешті відреагував на розрив РПЦ з Константинополем
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко нарешті відреагував на розрив РПЦ з Константинополем

Порошенко нарешті відреагував на розрив РПЦ з Константинополем
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що російська церква вийшла на шлях самоізоляції і конфлікту зі світовим православ’ям. З даною заявою він виступив під час зустрічі з екзархами 16 жовтня, передає ONLINE.UA.

Спочатку український лідер привітав рішення Синоду про автокефалію української церкви.

"В той же час, з очевидної подачі Кремля, повністю від нього залежне російське церковне начальство заявило про розрив євхаристійного спілкування з константинопольською матір’ю церквою... Я впевнений, що таке рішення лише підтверджує, що ми зараз на вірному шляху. Так само зараз, на жаль, російська церква поставила себе на шлях самоізоляції і конфлікту з усім світовим православ’ям", - додав Порошенко.

На його думку, 14 жовтня, на День захисника Вітчизни, український народ об’єднався і не піддався на московські провокації.

"З таким нетерпінням вони чекали, що хтось буде штурмувати храми, що десь будуть бійки. Вони навіть підготували своїх тітушок, які мали виконувати цю роль", - заявив президент.

Як повідомляв ONLINE.UA, після того, як Російська православна церква розірвала відносини з Константинопольським патріархатом через надання Томосу про автокефалію Україні, віруючі РПЦ повинні дотримуватися нових правил, порушення яких загрожує їм покаранням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?