Андріївську церкву можуть передати Вселенському патріарху
Категорія
Політика
Дата публікації

Андріївську церкву можуть передати Вселенському патріарху

Андріївську церкву можуть передати Вселенському патріарху
Джерело:  online.ua

Український лідер Петро Порошенко найближчим часом зареєструє законопроект, яким пропонується передати у постійне користування Вселенському патріарху Андріївську церкву. Про це повідомила представниця президента у Верховній Раді Ірина Луценко, передає ONLINE.UA.

Вона наголосила, що Порошенко підтримує прагнення якнайшвидшого отримання Томосу і в знак солідарності із цим процесом робить символічний жест.

"Днями буде зареєстровано законопроект, яким президент Порошенко пропонує передати Андріївську церкву у постійне користування Вселенському патріарху, як символічний жест того, що святий Андрій у свій час хрестив Україну. Це буде символічний жест єднання з Матір'ю-церквою", - сказала Луценко.

 Також зазначається, що Порошенко просить Верховну Раду та всі фракції підтримати цей законопроект про передачу у постійне користування Андріївської церкви Вселенському патріархові. Наразі у храмі проходять богослужіння Української автокефальної православної церкви.

Як повідомляв ONLINE.UA, спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України  Курт Волкер побоюється, що Україну охоплять протести та насильницькі дії після рішення Константинополя надати Українській православній церкві Томос про автокефалію. За його словами, це стане трагедією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?