В УПЦ МП порівняли автокефалію для України з анексією Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

В УПЦ МП порівняли автокефалію для України з анексією Криму

В УПЦ МП порівняли автокефалію для України з анексією Криму
Джерело:  online.ua

В Українській православній церкві Московського патріархату порівняли рішення Вселенського патріархату про надання Українській православній церкві автокефалії з анексією Росією українського півострова Крим. З даною заявою виступив глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент, передає ONLINE.UA з посиланням на "Настоящее время".

На його думку, Константинополь прийняв одноосібне рішення, щодо української церкви.

"Наша церква звертається до Константинопольського патріархату із закликом скликати необхідну нараду, зустріч всіх помісних православних церков для того, щоб обговорити виниклі питання", - сказав Климент і додав, що це позиція більшості помісних церков.

Журналіст поцікавився у нього, чи не є заклик до наради - шантажем і чи відповідає це догмам православ'я. Климент відповів, що причастя робить предметом шантажу Константинопольська патріархія.

"Те, що зараз відбувається з боку Константинополя, - це анексія території Української православної церкви. Те, що робить сьогодні Константинопольський патріархат, порівняно з анексією Криму", - заявив він.

Окрім того, Климент додав, що у РПЦ є моральне і канонічне право припинити відносини з Константинопольським патріархатом.

Як повідомляв ONLINE.UA, у церков Московського патріархату є вибір – йти з РПЦ у розкол, чи бути в єдності в Помісній Українській церкві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?