У Путіна відреагували на рішення РПЦ про розрив відносин з Константинополем
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна відреагували на рішення РПЦ про розрив відносин з Константинополем

У Путіна відреагували на рішення РПЦ про розрив відносин з Константинополем
Джерело:  online.ua

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль стурбований розривом відносин Російської православної церкви з Константинополем і сподівається, що інтереси РПЦ будуть враховані, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Ми, звичайно ж, дуже уважно і з великою стурбованістю спостерігаємо за тим, як розвиваються відносини між Російською православною церквою і Вселенським патріархатом. Це викликає нашу стурбованість... Ми всі сподіваємося на те, що все-таки мудрість переможе, але в той же час... всі інтереси Російської православної церкви будуть враховані", - сказав речник Кремля.

Однак він не став уточнювати, що має на увазі під інтересами РПЦ.

"Щодо інтересів РПЦ – сама церква повинна давати пояснення. Ми не можемо втручатися в церковні справи... Оскільки православ'я –одна з основних релігій у Росії, то, природно, нам (владі РФ – ред.) не байдуже, як розвиваються відносини РПЦ з іншими церквами", - додав Пєсков.

Як повідомляв ONLINE.UA, після того, як Російська православна церква розірвала відносини з Константинопольським патріархатом через надання Томосу про автокефалію Україні,  віруючі РПЦ повинні дотримуватися нових правил, порушення яких загрожує їм покаранням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?