В УПЦ КП "розкусили" підступний план російської церкви
Категорія
Україна
Дата публікації

В УПЦ КП "розкусили" підступний план російської церкви

В УПЦ КП "розкусили" підступний план російської церкви
Джерело:  online.ua

В Українській православній церкві Київського патріархату заявили, що Російська православна церква намагається чинити тиск на Вселенський патріархат. Про це написав у Facebook речник УПЦ КП, архієпископ чернігівський і ніжинський Євстратій (Іван Зоря), передає ONLINE.UA.

"На що розраховує МП, оголосивши "Мінську схизму": а) на мобілізацію інших помісних церков проти Вселенського патріархату і його рішення; б) на фінансовий тиск через втрату доходів, які російські паломники (в т.ч. мільйонери і мільярдери) приносили на Афон".

Він також наголосив, що ще з 2016 року "було ясно видно, що РПЦ прагне зібрати навколо себе коаліцію церков – як противагу вселенському патріарху".

 "Коаліція виявилася слабка і малоефективна, бо її учасники були не стільки вірними Москві, скільки діяли разом з нею через свої власні інтереси. З 14 запланованих учасників Собору на Криті Москву підтримали лише 3, тож вона від початку опинилася в меншості", – сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Російська православна церква прийняла рішення про повне припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом.  Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Синоду РПЦ у Мінську.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?