Чим закінчився гучний скандал з патріархом Кирилом: перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Чим закінчився гучний скандал з патріархом Кирилом: перші подробиці

Чим закінчився гучний скандал з патріархом Кирилом: перші подробиці
Джерело:  online.ua

Білоруський священик Олександр Шрамко був офіційно звільнений з посади клірика Свято-Михайлівського православного приходу в Мінську через те, що він розкритикував в соцмережах патріарха Кирила за небажання спілкуватися з православними, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Так, зазначається, що указом митрополита Мінського Шрамко почислений за штат Мінської єпархії без права служіння і носіння ієрейського хреста. Також повідомляється, що через рік буде вирішено питання про те, чи залишать його в ієрейському (священичому) сані.

Окрім того, в указі йдеться про те, що Шрамко покараний "за порушення ієрейської присяги, клятвопорушення і систематичні публікації в ЗМІ повідомлень, які паплюжать Православну церкву і сіють в серцях людей ворожнечу і ненависть".

Нагадаємо, священик розкритикував поведінку патріарха щодо пересічних православних на своїй сторінці в соціальній мережі.

"На тебе чекають не одну годину на вулиці. На тебе. Чекають. І ще. Не так багато, як у минулі роки. Але все ж хтось приходить. Кому ти цікавий. Навіть якщо не пускають у собор, куди вхід тільки з перепусткою. Вони прийшли і будуть весь вечір стояти на вулиці, задовольняючись трансляцією на екрані. Чому не дати їм мінімальний живий контакт? Чому потрібно під’їжджати на машині до самих воріт собору і, вийшовши з неї, навіть не озирнутися?", - написав раніше Шрамко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС РФ назвали "провокацією" Вселенського патріарха Варфоломія його рішення про надання Томосу Україні про автокефалію церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?