Дипломат: Росія поширює "страшилки" про свій вихід із ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Дипломат: Росія поширює "страшилки" про свій вихід із ПАРЄ

Дипломат: Росія поширює "страшилки" про свій вихід із ПАРЄ
Джерело:  online.ua

Представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що Росія поширює "страшилки" про можливий вихід із Ради Європи, передає ONLINE.UA з посиланням на Twitter, дипломата.

Таким чином він відреагував  на слова голови МЗС Росії Сергія Лаврова, що Росія сама вийде з Ради Європи, якщо постане питання про її виключення.

"Свіжа російська маніпуляція. І вчергове нудна до неможливості. За несплату бюджетних внесків з РЄ не виключають. Виключати треба було одразу у 2014 за агресію проти України. Але Комітет міністрів не мав для цього ні сил, ні натхнення. Зараз на це теж не підуть", - зазначив Кулеба.

На думку українського дипломата, сумнівною є й інша теза Лаврова щодо невизнання легітимності представників РЄ, якщо їх оберуть без участі російської делегації.

 "Ягланда у 2014 переобирали без РФ. Але Москва його визнає. Навіть дуже. І Комісара з прав людини, якого в ПАРЄ обирали без РФ, визнає. Тому усі ці страшилки - баян. Але не сумніваюся, що зараз за них дехто ухопиться для нагнітання паніки та істерики, щоб допомогти Росії", - зазначив Кулеба.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше перша заступниця спікера Верховної Ради  Ірина Геращенко заявила, що Україна може прожити без Росії, а це є крахом для імперських амбіцій Путіна  і повний програш його зовнішньої політики. Це доводить скандальна поведінка російських пропагандистів в кулуарах ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?