Ми позбавимо їх радості: Лавров виступив з гучною заявою про виключення Росії з Ради Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми позбавимо їх радості: Лавров виступив з гучною заявою про виключення Росії з Ради Європи

Ми позбавимо їх радості: Лавров виступив з гучною заявою про виключення Росії з Ради Європи
Джерело:  online.ua

Росія добровільно піде зі складу Ради Європи, якщо інші країни почнуть наполягати на її виключенні. Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт російського дипвідомства.

"Якщо вони хочуть виключити Росію з Ради Європи, ми їм такої радості не доставимо - підемо звідти самі. Тому що заради задоволення амбіцій деяких політиканів в декількох столицях Європи руйнувати загальноєвропейську організацію неприйнятно", - заявив Лавров.

Він підкреслив, що участь в Раді Європи для Росії так само важлива, як і для інших європейських країн. При цьому Лавров за традицією висунув загрози членам РЄ, зауважив, що в разі виключення Росія вважатиме нелегітимними всіх членів, які будуть обрані до Ради Європи без участі російської делегації. Зокрема, Москва не визнає нового генсека РЄ, вибори якого заплановані на червень 2019 року.

Лавров додав, що Москва спробує заблокувати санкції, які можуть накласти на Росію через Кабмін РЄ через невиконання фінансових зобов'язань.

"Ми будемо пропонувати, щоб Комітет міністрів РЄ ухвалив рішення, яке підтверджує незмінність статутного положення про рівність прав усіх делегацій. Якщо таке рішення буде заблоковано - це буде кроком, на який свідомо пішли ті, хто в своєму антиросійському угарі просто хоче РЄ поховати", - зазначив Лавров.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький вже заявляв про те, що Москва зіграє на випередження, якщо європейські депутати вирішать виключити Росію зі складу Ради Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?