Багато проблем: до чого може призвести землетрус в Азовському морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Багато проблем: до чого може призвести землетрус в Азовському морі

Багато проблем: до чого може призвести землетрус в Азовському морі

15 жовтня в Азовському морі зафіксували підземні поштовхи магнітудою 4,7 бали. За словами фахівців, вони можуть призвести до серйозних наслідків, зокрема, в районі Кримського мосту, передає ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".

Заступник директора Інституту геофізики НАН України Олександр Кендзера зазначив, що такі підземні поштовхи для цього регіону не є якимось дивним явищем, оскільки ця територія є частиною потужного сейсмоактивного поясу планети, який тягнеться через все Середземне море на Кавказ і далі на Гіндукуш.

За його словами, цей землетрус був доволі сильним, проте у цьому регіоні фіксували й набагато потужніші землетруси. Проте, підземні поштовхи навіть такої сили можуть викликати певні наслідки.

"Від таких землетрусів може бути багато проблем, включаючи район Кримського мосту, там також є велика напруга, і в історичний час відбувалися дуже сильні землетруси магнітудою 8 – 9 балів. Однак землетрус магнітудою в 4,7 балів занадто слабкий, щоб щось зруйнувати. Це налякало людей, оскільки вже давно на цій території не було землетрусів такої сили", - пояснив сейсмолог.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Індонезії в кінці липня стався потужний землетрус магнітудою 6,4 бала. Тоді повідомлялося про 10 загиблих і 40 постраждалих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?