Автокефалія України: РПЦ висунула гучні погрози Єрусалиму
Категорія
Світ
Дата публікації

Автокефалія України: РПЦ висунула гучні погрози Єрусалиму

Автокефалія України: РПЦ висунула гучні погрози Єрусалиму
Джерело:  online.ua

Якщо Єрусалимський патріархат підтримає Константинополь в питанні надання автокефалії Україні, то РПЦ перестане служити в храмі Гробу Господнього.

З такими погрозами виступив секретар Руської духовної місії в Єрусалимі ігумен Никон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням "РИА Новости".

Никон підкреслив, що якщо Єрусалимський патріархат підтримає Константинополь в питанні надання автокефалії українській православній церкви, то це буде продовженням скандалу в результаті якого РПЦ доведеться розірвати відносини і з Єрусалимом.

"Якщо Єрусалимський патріархат прийме сторону Константинопольського патріархату і, як наслідок, дозволить "філаретівцям" служити на Гробі Господньому і в інших своїх храмах в Святій землі, то тоді нам доведеться тимчасово зупинити служіння з ними", - заявив ігумен Никон.

Він також уточнив, що чекає віруючих в разі розриву відносин РПЦ з Єрусалимом. За словами Никона, парафіяни Російської православної церкви зможуть бути присутніми на великодній церемонії сходження Благодатного вогню, але причащатися на службах в храмі Гробу Господнього не зможуть.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після того, як Російська православна церква розірвала відносини з Константинопольським патріархатом через надання Томосу про автокефалію Україні, віруючі РПЦ повинні дотримуватися нових правил, порушення яких загрожує їм покаранням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?