Ілона Маска відсторонили від керівництва Tesla
Категорія
Технології
Дата публікації

Ілона Маска відсторонили від керівництва Tesla

Ілона Маска відсторонили від керівництва Tesla
Джерело:  online.ua

Суд США затвердив мирову угоду між Комісією з цінних паперів та компанією Tesla Inc., згідно з якою Ілон Маск не зможе обіймати посаду голови ради директорів протягом трьох років, передає ONLINE.UA з посиланням на телеканал CNBC.

Окрім того, американський підприємець заплатить 20 мільйонів доларів штрафу, що також обумовлено угодою.

"Комісія з цінних паперів та бірж США порушила справу щодо Ілона Маска, пов'язану з ринком цінних паперів. Ключовою претензією відомства є повідомлення Ілона Маска у Twitter 7 серпня, де він заявив про готовність викупити акції Tesla Inc. з ринку за ціною 420 доларів за акцію", - сказано в повідомленні.

За словами представників комісії, така поведінка та заява Маска стали причиною збоїв на біржі та, як наслідок, завдала шкоди інвесторам.

Зазначимо, новим главою директорів Tesla замість американського винахідника і підприємця Ілона Маска може стати головний виконавчий директор 21st Century Fox Джеймс Мердок. Варто зазначити, що він є син медіамагната Руперта Мердока.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск зізнався, хто хоче викупити Tesla.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?