Вперше за 45 років: долару передбачили рекордне падіння
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вперше за 45 років: долару передбачили рекордне падіння

Вперше за 45 років: долару передбачили рекордне падіння
Джерело:  online.ua

До 2024 року долар впаде як мінімум на 40% по відношенню до євро. З таким невтішним прогнозом для американської валюти виступив головний виконавчий директор A.G. Bisset Associates LLC Ульф Ліндал, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Ліндал нагадав, що з початку 70-х років долар демонстрував 15-річні цикли зростання і падіння. За його прогнозом, це ж станеться і через кілька років - очікується, що курс валюти США становитиме 2 долари за 1 євро, впавши приблизно на 41%.

Експерт вважає, що рекордне падіння долара створить самий ризикований інвестиційний клімат за останні півстоліття. На думку Ліндала, крах валюти США призведе до розпродажу акцій і зростання цін на сировинні товари, так як багато неамериканських інвесторів не розуміють логіку коливання курсу долара.

Слід зазначити, що раніше в Єврокомісії виступили із закликом зробити додаткові кроки для того, щоб підняти значення євро на світовій фінансовій сцені. З таким зверненням до Європарламенту виступив глава ЄК Жан-Клод Юнкер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії заявили про повну дискредитацію долара, як світової валюти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?