Безвихідна ситуація: в ТКГ розповіли про невблаганність РФ щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Безвихідна ситуація: в ТКГ розповіли про невблаганність РФ щодо Донбасу

Безвихідна ситуація: в ТКГ розповіли про невблаганність РФ щодо Донбасу
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі Олександр Моцик заявив, що переговори в рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську близькі до безвихідної ситуації, а Росія прагне заморозити конфлікт, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Минув 97-й раунд переговорів. Насправді ситуація близька до безвихідної, і все через позицію РФ... яка не хоче йти на нормальний процес врегулювання процесу дипломатичним шляхом, а бажає заморозити ту ситуацію, яка там є", - сказав він.

Моцик також розповів, що на даний момент не вдалося переконати російську сторону скасувати проведення незаконних виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

 "Ми так і не змогли вмовити Росію скасувати ті вибори, які вона хоче провести на окупованих територіях 11 листопада... Також не вдалося домовитися на зустрічі заступників дипломатичних радників лідерів чотирьох країн провести саміт до кінця цього року", - розповів Моцик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи по Донбасу, на якому Україна висунула категоричну вимогу Росії. Вона стосувалася запланованих Кремлем фейкових "виборів", які хочуть провести в ОРДЛО 11 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?