З'явилася реакція НАТО на ситуацію в Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

З'явилася реакція НАТО на ситуацію в Криму

З'явилася реакція НАТО на ситуацію в Криму
Джерело:  online.ua

Комісія Україна-НАТО обговорила ситуацію із правами людини в анексованому Росією Криму, а також конфлікт на Донбасі, передає ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Обговорення пройшло під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, за участі заступниці генсека Роуз Геттенмюллер, голови Місії України при НАТО Вадима Пристайко та 29 послів країн Альянсу.

"Держави-члени НАТО висловили занепокоєння гуманітарною ситуацією в зоні конфлікту та порушеннями прав людини в Криму... В Альянсі наголосили на важливості цілковитої імплементації Мінських домовленостей і запевнили в підтримці територіальної цілісності та суверенітету України", - сказано в повідомленні.

Окрім того, у засіданні комісії на рівні послів взяв участь також і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Вадим Черниш.

До слова, Угорщина продовжує блокувати зустрічі в рамках співпраці України з ЄС і НАТО через ухвалений Києвом закон про освіту, який набрав чинності 28 вересня 2017 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що помічник генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки  Алехандро Альваргонсалес заявив, що в Альянсі не розглядають ідею синхронізації вступу України  і Грузії до блоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?