Україна передала Андріївську церкву в користування Константинополю
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна передала Андріївську церкву в користування Константинополю

Україна передала Андріївську церкву в користування Константинополю
Джерело:  online.ua

Верховна Рада передала Андріївську церкву в безоплатне постійне користування Вселенському патріархату для здійснення богослужінь і обрядів. Відповідний проект закону №9208 підтримали за основу і в цілому 18 жовтня 237 депутатів, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що це рішення було прийняте з метою відновлення зв’язків із Константинопольською Церквою-матір’ю, усунення негативних наслідків втручання Росії у життя українського православ’я і "протистояння загрозам для національної безпеки, викликаним таким втручанням".

Окрім того, метою цього кроку названо "створення передумов для об’єднання української православної спільноти і всього суспільства, визнання помісної православної церкви в Україні світовим православ’ям й усунення підстав для дискримінації віруючих, що належать до неї, забезпечення діяльності ставропігії Престолу Святого Андрія".

Вказано, що Вселенський патріархат це рішення поки не коментував.

Як повідомляв ONLINE.UA, спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України  Курт Волкер побоюється, що Україну охоплять протести та насильницькі дії після рішення Константинополя надати Українській православній церкві Томос про автокефалію. За його словами, це стане трагедією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?