Вчені розповіли, які діти частіше досягають успіху
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені розповіли, які діти частіше досягають успіху

Вчені розповіли, які діти частіше досягають успіху
Джерело:  online.ua

Американські дослідники з Нью-Йоркського університету стверджують, що здобути освіту допомагає не талант, а гроші. Вчені зробили висновок, що діти із забезпечених сімей частіше досягають успіху, ніж діти, які народилися і виросли в бідних родинах.

Експеримент опублікували на сайті Національного бюро економічних досліджень, передає ONLINE.UA.

Вказано, що було проаналізовано генетичні дані більше мільйона молодих людей. Вчені визначили, які з них мають гени, що пов'язані з високою успішністю. Окрім того, вони з'ясували успішність кожного з них та яким доходом володіла його родина.

"Обдаровані студенти порівну присутні і в багатих, і в бідних сім'ях. Однак лише 24% обдарованих студентів з сімей з низьким достатком змогли закінчити коледж. Серед студентів з багатих сімей цей показник склав 63%. При цьому серед найменш талановитих студентів з багатих сімей освіту отримали 27% – всього на 3% більше, ніж серед найменш обдарованих студентів з сімей з низьким достатком", - сказано в дослідженні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше фахівці Дослідницького інституту CHEO розповіли про негативний вплив смартфонів і планшетів на розвиток дітей та підлітків. Вказано, що про це їм вдалося дізнатися в ході спеціального експеременту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?