Україна висунула ФСБ РФ жорстку вимогу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна висунула ФСБ РФ жорстку вимогу

Україна висунула ФСБ РФ жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

Україна звернулася до Федеральної служби безпеки РФ з вимогою відпустити утримуваних в окупованому Криму українців, членів екіпажу судна "ЯМК-0041". Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає ONLINE.UA.

"Українців Сергія Калиниченка, Олега Блока та Руслана Скрипника продовжують незаконно утримувати на території анексованого Криму. А все через те, що правоохоронці агресора безпричинно відібрали у них паспорти для виїзду за кордон. Після спливу майже шести місяців, ситуації зараз у всіх трьох не найкращі: моряки та їх сім’ї фізично і морально виснажені", - пише омбудсвумен.

За її словами, стан здоров’я Калиниченка значно погіршився. Він страждає на долонний фіброматоз, який потребує кваліфікованого лікування. Також вказано, що Блок до затримання опікувався своєю 83-річною матір’ю. Вона зараз практично у безпорадному стані без сина: не має змоги самостійно доглядати будинок, купувати продукти харчування.

"До всього, цієї осені Олег Блок планував одружитися", - додала Денісова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український глава  Петро Порошенко готовий помилувати 11 росіян, які засуджені в Україні за вчинення тяжких злочинів, щоб обміняти їх на українських бранців Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?